Anasayfa » KAPASİTE DOLDU DENİLEREK AİLE BİRLEŞİMİ DONDURULUYOR

KAPASİTE DOLDU DENİLEREK AİLE BİRLEŞİMİ DONDURULUYOR

Yazar Habereditor
95 Görüntüleme
A+A-
Sıfırla
aile birleşimi askıda

Almanya’da ikincil koruma statüsündeki mültecilerin aile birleşimi iki yıl boyunca donduruluyor. Yeni koalisyon hükümetinin kararı, özellikle Suriyeli mültecileri derinden etkileyecek. Ailelerin parçalanmasına yol açan düzenleme, insan hakları örgütlerinin tepkisini çekiyor. Almanya’da Hristiyan Birlik (CDU/CSU) ve Sosyal Demokrat Parti (SPD) koalisyonunun hazırladığı yeni göç politikası, “ikincil koruma” statüsündeki mültecilerin aile birleşimi hakkını 2026’ya kadar askıya alıyor. Karar, başta Suriyeliler olmak üzere 351 bin 400 mülteciyi doğrudan etkileyecek.

Cenevre Mülteci Sözleşmesi’ndeki “mülteci” tanımına uymayan ancak ülkelerinde ölüm cezası, işkence veya savaş riski bulunan kişilere verilen bu statü, oturum ve çalışma izni sağlıyor. Ancak aile birleşimi hakkı yalnızca “resmî mülteci” statüsündekilere tanınıyor. 2018’den bu yana ayda 1000 vizeyle sınırlı olan hak, şimdi tamamen donduruluyor.

Entegrasyon Kapasitesi Doldu

Federal İçişleri Bakanı Alexander Dobrindt, “Belediyelerin kapasitesi aşıldı. Seçmenler göç politikasında değişim istiyor” açıklamasını yaptı. 2015’teki mülteci krizi sonrası Angela Merkel hükümetinin geçici olarak genişlettiği aile birleşimi hakkı, 2016’da kaldırılmış, 2018’de kotayla geri dönmüştü.

İnsan hakları örgütleri, “Aile ayrılığı, psikolojik travmalara ve kaçak yollarla göçe yol açıyor” uyarısı yapıyor. Alman Anayasası’nın “aile birliğini koruma” maddesi ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ise düzenlemeyle çelişiyor. Hukukçular, Federal Anayasa Mahkemesi’nin süreci yıllarca ele almayabileceğini belirtiyor. DNA testleri, konsolosluklar arası seyahat ve belge karmaşası nedeniyle vize başvuruları iki yıla kadar sürebiliyor.

Benzer Yazılar

Sitemizde, tercihlerinizi ve tekrar ziyaretlerinizi hatırlayarak size en uygun deneyimi sunmak ve sitemizin trafiği analiz etmek için çerezleri ve benzeri teknolojileri kullanıyoruz. Tamam'a veya sitemizde bulunan herhangi bir içeriğe tıklayarak bu ve benzer çerezlerin/teknolojilerin kullanımını kabul etmiş olursunuz. Tamam Gizlilik Politikası

Gizlilik Politikası