Fransa İltica Kılavuzu

 Fransa İltica Kılavuzu

Fransa İltica Kılavuzu

Fransa’ya iltica başvurusu yapmadan önce mutlaka okunması gereken makaleleri sizin için derledik.

İltica Başvurusu Sırasında Hazırlanması Gereken Bazı Bilgi ve Belgeler

Mülakat sırasında bilgi ve belgelere hayati önem verilmektedir.  Bu sebeple bu bilgi ve belgeler iltica kabulüne gerekçe teşkil edecek aidiyet ve mağduriyetinizle alakalı delil niteliğinde olacaktır. Linkte bahsedilen belgeler eksiklerinizi giderme adına size yardımcı olacaktır. Başvurudan önce bu bilgi ve belgeleri hazır edip dosyanızı hazırlamanız önerilmektedir. (Başvurunuzdan sonra ana mülakat tarihine kadar bu belgeleri hazırlamanız mümkün ancak bazı eyaletlerde başvurunuzdan sonraki 3-5 gün içerisinde ana mülakat yapılabildiği göz önüne alınmalıdır.)

Fransa İltica Prosedürü

İltica başvurusu sonrası süreç içerisinde hangi aşamalardan geçeceğinizi bu makalede okuyabilirsiniz.

İltica Değerlendirme Kriter Listesi

İltica başvurusuna hazır mısınız? Bu makalede bahsedilen kriterler Ülkelerin iltica Yasalarına göre hazırlanmıştır. Bu kriterlere uygunluğunuz ölçüsünde kabul veya ret yönünde değerlendirmeniz yapılacaktır. Bu ve benzeri sorular mülakatınız sırasında size yöneltilecektir. Bu sorulara vereceğiniz cevaplar konusunda öncesinden hazırlıklı olmanız hakkınızdaki değerlendirmeye katkı sağlayacaktır.

6 Ay Meselesi ve DUBLIN

Fransa vizesi dışında bir vizeyle Fransa’ya geldiyseniz veya benzer durumlarda DUBLIN sorunuyla karşı karşıya kalma durumunuz söz konusudur. Makaledeki ayrıntıları dikkatlice okumanız DUBLIN ile ilgili sorularınıza cevap verecektir. Ancak iltica başvurusu yapmadan önce mutlaka okumanızı öneririz.

İltica Mülakat Stratejileri

Mevzuatlar ışığında konu başlıkları ve örnek içeriklere makalemizde değinilmiştir. Makalede geçen konu başlıklarının mülakat sunumunuz da yer alması, iltica kabulünüze olumlu etki edecektir. Ayrıntılar için tıklayınız.

Birinci Mülakat Soruları (Yol Mülakatı)

Makalemizde mültecilerle yaptığımız görüşmeler neticesinde derlediğimiz muhtemel birinci (YOL) mülakat soruları yer almaktadır.

İkinci Mülakat Soruları (Ana Mülakat)

Makalemizde mültecilerle yaptığımız görüşmeler neticesinde derlediğimiz muhtemel ikinci (ANA) mülakat soruları yer almaktadır.

İltica İşlemleri Süreci

Başvurudan itibaren mülakatlar bitene kadar yaşayabileceğiniz aşamaları merak ediyorsanız okumanız gereken makalemiz.

İltica Ret Rehberi

https://www.oktayozdemir.com.tr/sss/ilticadan-ret-alanlar-ne-yapmali/

Bu makale ret almak istemeyen iltica başvurucuları için rehber niteliğinde olup başvuru öncesinde her bir satırının dikkatle incelenerek mülakat sırasında makale de değinilen hatalara düşülmemesine dikkat etmeniz  önerilir.

Kanunlar ve Antlaşmalar:

Dublin-III Türkçe Çeviri Tam Metin

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın