Transit Geçişlerde Dublin Sorumluluğu

 Transit Geçişlerde Dublin Sorumluluğu

TRANSİT GEÇİŞLERDE DUBLİN SORUMLULUĞU
Dublin-3 Sözleşmesi Madde-15 (Bir havalimanının uluslararası transit bölgesinde uygulama)
Bir hava alanının uluslararası geçiş bölgesinde yapılan başvuru üçüncü bir ülkenin vatandaşı ya da vatansız bir kişi bir üye ülkenin hava alanının uluslararası geçiş bölgesinde sığınma başvurusu yaptıysa bu üye ülke uluslararası koruma talebini değerlendirmekle yükümlüdür.
AÇIKLAMA
-Şengen ülkelerine ait herhangi bir vizeniz olmadan transit aktarmalarda pasaport kontrolüne gidip iltica ettiğiniz takdirde ilticanızdan transit geçiş yaptığınız ülke sorumlu olacaktır.
– Eğer bir Şengen vizeniz olduğu halde (örneğin Bulgaristan) transit geçiş yaparken Hollanda’ya sığındığınız takdirde her hâlükârda ilticanızdan Bulgaristan sorumlu olacaktır. Bakınız vize konusu md.12
– Yunanistan’a geçtikten sonra başka bir Şengen ülkesine iltica etmek için geçmek için İspanya İtalya, Macaristan, Belçika ya da Çekya gibi ülkeleri transit aktarma olarak kullandığınızda ve bu ülkelerde polis tarafından yakalanıp parmak iziniz EURODAC sistemine eklendiğinde EURODAC’a parmak izinizi kaydeden ülke ilticanızdan sorumlu olacaktır.
– Ancak Yunanistan’a geçtikten sonra başka bir Şengen ülkesine iltica etmek için geçmek için İspanya İtalya, Macar, Belçika ya da Çekya gibi ülkeleri transit aktarma olarak kullandığınızda, ve parmak iziniz alınmadan iltica etmek istediğiniz ülkeye geçiş yapıp iltica başvurusu yapabilirseniz ilticanızdan transit geçiş yaptığınız ülke ya da ülkeler sorumlu olmayacaktır.

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın